Sydney

banner_sydney

Australië is groot en dat blijkt als je van de ene naar de andere stad vliegt. Het lijkt een kleine afstand op de kaart, maar het is 3u vliegen. Dat is van Brussel naar Casablanca in Marrokko. Tot onze verbazing is Sydney eigenlijk niet heel groot. Het stadscentrum is goed te voet te verkennen. Het is een aangename stad om in rond te lopen, maar op de één of andere manier mist het een ziel. Op onze eerste dag doen we een wandeltocht door de stad met een gids. Je betaalt niets, maar wordt wel geacht de gids een fooi te geven. Prima concept, want je geeft in verhouding tot wat je vond van de tour. Uiteraard kan je niet ‘niets’ geven en wordt er wel een minimum verwacht (gemiddeld geef je 10 euro pp als fooi). Dit principe bestaat trouwens in bijna elke grote stad ter wereld. De gids liet ons het stadscentrum zien en vertelde enthousiast over ‘haar’ stad. De skyline van de stad wordt natuurlijk bepaald door het wereldberoemde ‘Operahouse’. Eerlijk? Het is een uniek gebouw, maar staat daar wat verloren aan de haven en we werden er niet door overdonderd.

Op dag 3 zijn we naar de ‘Blue Mountains’ getrokken. Dat is een National Park op ongeveer 100 km van Sydney of 1,5u met de trein. Het park staat vol Eucalyptusbomen en de olie in de bladeren verdampt door de warmte. Hierdoor ontstaat er een blauwe nevel over de horizon. We beginnen met een wandeling van het station naar het bekendste viewpoint. Hier kijk je uit over het park en zie je de ‘blauwe nevel’. Daarna starten we onze wandeling door het park. We wandelen ongeveer 4u en komen aan in een dorpje waar we weer de trein richting Sydney kunnen nemen. De wandeling was behoorlijk intens, aangezien je eerst helemaal afdaalt naar het bos en daarna weer omhoog moet via een heleboel stijle trappen. Heel speciaal is de wandeling ook niet. Je waant je wel in een sauna, daar is de temperatuur en de geur van eucalyptus bomen verantwoordelijk voor. Terug in Sydney zijn we niet veel meer waard en besluiten de avond met hamburgers in een (veredeld) fastfoodrestaurant.

Op onze laatste dag zijn we nog naar het Museum of Contemporary Art geweest en deden we een uitstap naar Bondi beach. Dat laatste is vooral bekend door de tv-reportage over de reddingspost. Toen wij er waren was het vooral slecht weer met veel wind en regen. We waren dus ook snel weer weg. ‘s Avonds was het tijd om in te pakken voor het volgende continent!