Las cataratas del Iguazú

banner_iguazu

Vanuit Buenos Aires zijn we via een nachtbus aangekomen in Puerto Iguazú. De bussen in Argentinië zijn super-de-luxe (als je hiervoor kiest uiteraard). Vergelijkbaar met business class op een vliegtuig. Je zetel kan 180° graden platliggen en je wordt voorzien van eten en drinken. Elke zetel heeft ook een persoonlijke schermpje met een selectie van films. De Iguazú watervallen zijn enorme watervallen over een lengte van 275 m dus de grens vormen tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay. Je kan de watervallen bezoeken van zowel de Argentijnse zijde, als van aan de Braziliaanse zijde.

Wij zijn begonnen met de Braziliaanse kant te bezoeken. Je kan van aan de bushalte van Puerto Iguazú de bus nemen naar Brazilië (ongeveer  50 min rijden + grensformaliteiten) en daar het park binnenlopen. Daarna word je met een bus naar de start van het wandelpad gebracht. Aan de Braziliaanse kant heb je een mooi panoramisch overzicht over de watervallen. Je volgt een wandelpad in het park langs de watervallen en bent ongeveer na 2u wandelen klaar.

Aan de Argentijnse kant kan je tot bijna in de watervallen lopen. Je hebt een ‘upper circuit’ en een ‘lower circuit’. Beide duren ongeveer 2,5u. Alle paden zijn rolstoeltoegankelijk, dus heel makkelijk om te wandelen. Een derde wandeling brengt je naar ‘Garganta del Diablo’ (de keel van de duivel). Hier sta je vlak aan het punt waar het water zich naar beneden stort. Je ziet niet waar het water eindigt, dus het gaat richting ‘hel’, dit maakt het heel indrukwekkend. Om alle wandelingen aan de Argentijnse kant te doen, moet je zeker een volledige dag rekenen. Heb je maar tijd om 1 zijde te zien, neem dan de Argentijnse. Probeer ze ook niet beide in 1 dag te zien. Het zou misschien wel lukken, maar beter 1 zijde volledig, dan allebei maar half.

De laatste avond in Puerto Iguazú hebben we afgesloten met steak, morgen gaat het richting Córdoba.

Info:
We verbleven in Casa 24, een goede studio vlak aan de bushalte. We reden naar Iguazú met Rio Uruguay, naar Córdoba reden we met Andesmar. Steaks kan je eten in La dama juana.