Koh Phangan en Khao Sok

banner_kaosok

Koh Phangan is een eiland onder Koh Tao. Het is een stuk groter dan Tao en een rustige zon-zee-strand bestemming. 1 keer per maand is het echter groot feest, dit als de maan volledig aan de hemel staat. Tijdens die nacht vindt de grootste beachparty van Azië plaats. De legendarische fullmoon party. Elke maand komen er een paar duizend mensen om te feesten op het strand. Typisch zijn de outfits in fluokleuren en de drank die in emmertjes wordt geserveerd. Het hele eiland leeft naar de party en de locals pikken allemaal graag een graantje mee van het hele gebeuren. Overal zijn er fluo t-shirts te koop, neonverf en allerhande attributen om de sfeer compleet te maken. Aangezien ‘iedereen’ ons bang maakte dat je heel erg moest opletten voor diefstallen op de party, hadden we buiten wat cash geld niets meegenomen. Dat bleek in de praktijk echter goed mee te vallen. Helaas geen foto’s dus, door gebrek aan een gsm.
We hadden afgesproken met de vrienden van de duikcursus en hebben ons goed geamuseerd woensdagavond. De Aziatische chaos was een heel andere ervaring dan de overgeregelementeerde events bij ons. Geen security, geen fouillering, geen gedoe met drankbonnetjes. Gewoon 100 bath (2,5 euro) inkom betalen en klaar. Op het strand zijn er een heel aantal bars te vinden en je kiest je favoriete spot om te blijven hangen. Bar beu? Naar de buren dan. Typisch voor de fullmoonparty zijn ook de vuurshows. Vuurspuwers en acrobaten of een brandend springtouw, …
Was het geestig? Absoluut. Al zijn we in België rotverwend op gebied van festivals en events. We hebben alles al eens gezien… Dus een ervaring die ons leven heeft veranderd was het dan ook weer niet.
De volgende dag was het Netflix and chill. Het regende toch buiten. We hadden niets meer gepland na Koh Phangan, dus konden we kiezen wat we gingen doen. We hadden enkel nog het weekend, want op maandag moesten we uit Thailand omdat ons visum zou vervallen. Ondanks de regen hebben we besloten om naar Khao Sok National Park te gaan. Dit is een van de mooiste national parks van Thailand. Een dag reizen over water en land bracht ons in de late namiddag naar ons verblijf. Daar hebben we een tour geboekt met een overnachting op het meer. Dit in idyllische hutjes met zicht op de bergketen. In de praktijk waren dit echter smerige en vervallen hutten op een bijna ingezakt ponton. Gelukkig hebben we geen regen gezien gedurende het hele weekend. Het hutje zou ons amper beschermen tegen de regen. Het park zelf was wel mooi, met 2 jungle treks (inclusief een grot) en 3 bootsafari’s op het meer. We hebben zelfs een zwarte gibbon gezien (vrij uitzonderlijk) en een mooie uil van zeker 80 cm. Voor de rest aapjes, veel vogels en spinnen. Na Khao Sok stond ons een lange reis te wachten. Eerst terug naar Surat Thani op zondag om dan maandag naar Maleisië te vertrekken!