Hội An

We zijn toegekomen op de luchthaven van Da Nang, daar stond onze taxi klaar naar de homestay in Hội An. Dit 30 km en ongeveer 45min rijden. Onze homestay wordt gerund door onze host en zijn familie. Hij is ingenieur bij de overheid overdag en buiten die uren ontvangt hij gasten bij hem thuis met veel enthousiasme.
Hij heeft zijn huis bijna volledig zelf gebouwd en is er terecht trots op! De kamerszijn geweldig en zijn bijna identiek aan veel duurdere hotels, maar dan met het voordeel van een homestay.

Hội An is een stadje aan de kust en heeft een heel mooi bewaard oud stadscentrum. Het is bovendien auto- en motovrij in de avonduren. Dit zorgt er voor dat je er rustig kan rondwandelen ‘s avonds. Helaas zijn er ook veel (Aziatische) toeristen. Dit hangt echter wel af het uur van de dag, bleek later. Hội An staat ook bekend om zijn ‘tailors’. In de stad zijn er tientallen te vinden en je kan er een kostuum op maat laten maken voor een fractie van de prijs van in België. Het leek me op voorhand al een leuk idee en heb me laten overtuigen. Het resultaat was super. Je kan het model, de stof, de voering, en knopen allemaal zelf kiezen. Na een dag mocht ik het de eerste keer passen, na wat correcties was het op dag 2 volledig afgewerkt. Helemaal klaar voor alle trouwfeesten die er gaan aankomen als we terug in België zijn! De namiddagen in Hội An hebben we opgevuld met strandhangen. Zeker niet het mooiste strand van Azië, maar wel rustig.

We dachten van Hội An direct naar Hanoi te gaan, maar we zouden dan een aantal mooie plekken overslaan volgens onze host. Hij raadde ons aan om naar Phong Nha-Ke Bang te gaan om daar de grotten te gaan bezoeken en vervolgens nog te stoppen in Ninh Binh voor een boottocht door de natuur. Dat leek ons een goed plan, dus van Hoi-An gaat het richting Phong Nha-Ke Bang!

Info
Onze homestay was Flame Flowers Homestay, een goed restaurant vlakbij was Yum Yum , de tailor was Bi Hanh.
We namen de bus aan Hanh café naar Hue, daar een minivan van Dmz-bar naar Phong Nha.