Bienvenido a Buenos Aires

banner_buenosaires

Deel 3 van onze reis is begonnen! Het laatste continent, maar gelukkig zijn we nog niet halverwege in tijd. Na een comfortabele vlucht in een splinternieuw vliegtuig zijn we na 14 uren non-stop vliegen in één stuk geland in Buenos Aires. Hallo jetlag. Ik had er eigenlijk nog nooit echt last van gehad, tot nu. Om half 9 ’s avonds waren we doodop om dan om 2u ’s nachts klaarwakker te zijn en niet meer te kunnen slapen. Frustrerend! Gelukkig hadden we een goed hotel en konden we een nacht bijboeken, aangezien we de eerste dag niet veel waard waren.

Als je bij Buenos Aires denkt aan steaks, rode wijn en tango … dan denk je juist. Hier dus geen afgetrainde beachbody’s zoals in Australië. Daarbij komt dat de gemiddelde Argentijn donker haar heeft en een bruine tint. Inderdaad, ik kan hier behoorlijk anoniem rondlopen! Het gevolg is we door iedereen in het Spaans aangesproken worden en ze verbaasd kijken omdat ik niet vlot kan antwoorden. Nog een paar weken oefenen en het zal wel lukken om een simpele conversatie te voeren. Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en is opgedeeld in een aantal wijken, met elk hun eigen karakter. De stad telt bijna 3 miljoen inwoners en is veruit de grootste stad van Argentinië. Wij verbleven in de wijk San Telmo, bekend om zijn rommelmarkt op zondag. Ik had grote verwachtingen van Buenos Aires en die zijn toch niet helemaal ingevuld. Ik had het me ook gezelliger voorgesteld, maar Buenos Aires blijft wel een hoofdstad en dat merk je aan alles. Hoe je de stad beleeft hangt uiteraard ook hard af van de wijk waarin je verblijft.

De tweede dag hebben we een free-walking-tour gedaan door het stadscentrum. We passeerden een hoop bezienswaardigheden zoals, Plaza de Mayo, Mural de Evita, Casa Rosada, … ‘s Avonds hebben we afgesloten met een glas wijn in de bar van het hotel.

De volgende dag weer een walking-tour, maar deze keer door La Boca. Dit is een kunst- en volkswijk die vol kleurrijke huizen staat. De wijk ligt aan de oudste haven van Buenos Aires (die wordt ondertussen niet meer gebruikt). Ook het stadion van de beste voetbalploeg van Argentinië (de Boca Juniors) staat in La Boca. Een match van de Boca Juniors bijwonen moet een overweldigende ervaring zijn. Ze speelden helaas niet thuis als wij er waren. De wijk zelf is echt heel leuk om door te lopen. Veel tango-dansers op straat, artiesten die hun kunstwerken proberen te verkopen en veel bars en restaurants. Onze lunch was een ‘Choripan’. Chorizo (worst) en pan (brood), een broodje braadworst dus. Al het vlees wordt hier met de grootste zorg gebakken op een houtskoolbarbecue.

Op dag 3 hebben we La recoleta bezocht. Dit is het kerkhof waar onder andere Eva Perón begraven ligt. Hier zie je duidelijk hoe rijk de stad ooit geweest is. Elk graf is een monument op zich en de begraafplaatsen zijn echte kapellen met veel beeldhouwwerken, decoratie en marmer. Leuk om eens door te lopen. De avond hebben we afgesloten met steaks en rode wijn. Een ‘normale’ portie is hier 400 gram vlees pp. Amper op te krijgen dus, wel erg lekker. Wil je een filet pur, bestel dan ‘Bife de lomo’ dan krijg je een mager stuk vlees, bestel je ‘Ojo de bife’ krijg je entre-cote. Mijn favoriet! 

De volgende dag stond de rit naar de Iguazú watervallen op het programma, 1300 km door de Argentijnse nacht!